Wauw, dat voelt goed!

download
Op de één of andere manier kom je altijd thuis met een verhaal als je bij de Aldi bent geweest. Misschien moet ik daar maar een blog aan wijden, dan noem ik die: ‘Belevenissen bij de Aldi’. Nee hoor, grapje, maar wie weet is er een Aldi-medewerker die dat wel op zich wil nemen. Die blog zou ik gelijk volgen. Maar goed, ik was de crème fraiche vergeten. Dus met de wandelwagen richting Aldi. Uiteindelijk sta je dan bij de kassa met twee repen chocolade, een bos tulpen, hagelslag en ik was het doel niet uit het oog verloren, want er lag zo waar ook een bakje crème fraiche op de wagen.

Achter mij kwam een vrij forse Turkse vrouw aan op een scootmobiel. In het mandje zaten een paar artikelen en na een snelle inschatting concludeerde ik dat ze hulp nodig had. Mijn aanbod begreep ze en ik zette vrolijk de spullen op de lopende band. Vervolgens kwam daar nog een goed gevulde boodschappentas tevoorschijn die ze tussen haar voeten had neergezet. Met alle liefde zette ik ook die boodschappen op de lopende band. Ondertussen wierp zij een vertederde blik in de wandelwagen waar Ruben zijn knuffeltje aan het natsoppen was. Vanbinnen voelde ik een geluksgevoel ontstaan. Je weet wel, dat gevoel dat naar buiten wil en maakt dat je zin hebt om te gaan zingen. Tijdens het afrekenen van mijn boodschapjes vond ik dat ik haar ook ging helpen om alles weer in te pakken. Zo bedacht, zo gedaan. De vrouw was dankbaar en ik was helemaal blij.

Dus ga je je toch afvragen wie er nu het meest profijt had van deze situatie, want volgens mij  was ik er drie keer zo vrolijk van geworden. Toen ik wegliep blikte ik nog even achterom en constateerde nog even verbaasd dat die mevrouw best wel heel erg hard ging met dat karretje. Blijkbaar kun je daar behoorlijk mee scheuren.
Ach ja. Als je dus eens een keertje hulp nodig hebt dan is het niet per definitie zo dat je er mensen mee belast. Heel veel mensen helpen heel erg graag want het voelt gewoon goed om te helpen. Dus ik zou zeggen, vraag bij dit soort dingetjes gewoon hulp als je het nodig hebt, of beter, accepteer wat vaker een hulpaanbod, want je geeft andere mensen een kans om zich goed te voelen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s