Mijn eerste (soort van) award

Liebster Award

Hier zit ik, achter mijn laptop, mijn gezicht rust op mijn linkerhand. Denk….denk….denk…..Ik heb een nominatie gekregen, de zogenaamde Liebsteraward. Natuurlijk had ik daar tot op heden niet van gehoord, want ik ben pas net zichtbaar in blogland. Maar het staat leuk op je blog, zo’n award. Ik kijk verder naar de betekenis en zie dat het doel eenvoudig is: bloggers leren kennen, en lezen en gelezen worden, want het werkt een beetje als een kettingbrief. Het heeft mij aangezet om eens rond te gaan kijken in de wereld van de weblogs. Ik ga de voor mij opgestelde vragen zo goed mogelijk beantwoorden en stel dan op mijn beurt een uitdagend vragenlijstje op en nomineer dan één of meerdere blogs.

Mijn nominatie komt van Petrina Wols van schrijfgelukjes. Ik kan me voorstellen dat je de naam van haar blog en die van mij door elkaar haalt, want de namen en wellicht ook de insteek lijken op elkaar, maar er is verschil, want we zijn ieder op ons eigen pad. Op haar blog zijn prachtige schrijfsels te vinden o.a. gebaseerd op haar eigen levenservaring. Ik voel het (schrijf)geluk zeker wel als ik haar lees.

De vragen die voor mij zijn opgesteld

1) Waarom ben je gaan bloggen?
Soms borrelt het gewoon bij mij en dat moet eruit. Het schrijven van een blogpost is tweeledig. Het is een uitlaatklep en ik wil er graag anderen een plezier mee doen.

2) Wat wil je jou lezers meegeven?
Iedere blogpost heeft weer een andere boodschap. De ene lezer heeft meer aan het één en de andere lezer heeft meer aan het ander. In het algemeen wil ik lezers meegeven dat het leven het leven waard is, hoe dan ook.

3) Welke blogs lees je graag?
Oei, ik kom pas net kijken, maar ik lees al even de blog van Marc Volgers: Gloria en Kyrie. En verder kwam ik tijdens mijn gestruin langs blogaholic.nl. Een leerzame blog over bloggen, daar kan ik veel lezen over alle zaken rondom bloggen. Niet dat ik zo blogaholic ben hoor, maar het is wel handig om meer te leren.

4) Wat is de mooiste reactie die je hebt gekregen op een blog?
Een reactie op mijn post over leeftijd van ‘haal adem‘ met een Bijbeltekst: De rechtvaardige zal groeien als een palmboom, opschieten als een ceder van de Libanon; geplant in het huis des HEREN groeien zij in de voorhoven van onze God; zij zullen in de ouderdom nog vrucht dragen, fris en groen zullen zij zijn; om te verkondigen, dat de HERE waarachtig is, mijn rots, in wie geen onrecht is.
Psalm 92:13-16

5) Waar kun je jou voor wakker maken?
Op dit moment zijn mijn nachtrusten wel even een dingetje, ik moet er nog vaak uit voor de kinderen (minstens 2x per nacht) dus als het even kan mag je mij wel laten slapen….
– Maar moet ik toch iets noemen dan mag je me wakker maken met de mededeling dat er uitstekende oppas is geregeld en dat ik er een weekendje tussenuit mag met mijn man (met het vliegtuig naar een zonnig plekje met veel prachtige natuur).

6) Wanneer schrijf jij?
Ik schrijf als het bij mij ‘borrelt’. Op het moment dat er dingen gebeuren, dat ik dingen ‘zie’. Vandaar ook de naam ‘kijkmomentjes’.

7) Welk lied raakt jou?
U bent mijn schuilplaats Heer

8) Waar zou je meer tijd voor willen hebben?
Voor muziek, maar dat komt wel weer. Op dit moment vragen mijn twee kleine jongens best heel wat energie van mij, vooral de jongste. Die geef ik met liefde, maar er blijft dan niet zo veel meer over.

9) Waar ben je dankbaar voor?
Ik weet niet waar ik moet beginnen. Ik denk dat alles wat ik heb mij gegeven is uit genade. Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb mogen ontvangen: Mijn leven op aarde, mijn echtgenoot, kinderen, familie, huis, voedsel, de zon die iedere dag weer opkomt. Zijn zegeningen zijn nieuw iedere en elke dag!

10) Wat zou jij in de wereld/maatschappij willen veranderen?
Ik zou de liefde weer terug willen. Hij lijkt soms echt te verkillen. Niet overal hoor, er is nog zo veel goeds, maar als het mogelijk was dan zou ik willen dat álle mensen in de maatschappij handelen vanuit liefde.

11) Waar ben je bang voor?
Dat is best persoonlijk….. Er zijn angsten waar ik mee aan het afrekenen ben. Eén daarvan is wat anderen van mij denken. Dat gaat overigens al stukken beter dan pak em beet, 10 jaar geleden.
Verder worstel ik met de angst dat er iets met mijn kinderen of met mij gebeurt waardoor ik niet meer voor ze kan zorgen. Dit moet ik nog een plekje geven, leren overgeven en vertrouwen op God. Want hoe dan ook, ons leven is in zijn hand.
_____________________________________________________________________________________________

Liebster Award
Nominaties

Ik heb twee blog genomineerd voor de Liebsteraward. Zij hebben de vrijheid om al dan niet in te gaan op de nominatie.
De eerste nominatie is voor ‘ademhalen‘. Een heerlijke blog over leven met God en het tot rust komen bij Hem. Ik lees de posts erg graag.
De tweede nominatie is voor de blog van Cindy: ‘Wiezeidatmoederzijnmakkelijkwas. Haar laatste post is alweer even geleden, maar wat een leuke schrijfstijl, je leest de verhalen vaak met een lach op je gezicht. Ik hoop op meer!

Dit zijn de 11 vragen die ik voor hen bedacht heb:

1) Hoe lang schrijf jij al?
2) Welke post vond je zelf belangrijk, leuk of goed?
3) Welke dingen doe je nog meer graag, naast ‘bloggen’?
4) Is er iets in je leven wat je nog heel graag zou willen (doen)?
5) Welke personen zijn belangrijk in jouw leven?
6) In wat voor huis woon je en hoe heb je het ingericht?
7) Wat is je favoriete (soort)winkel? Of vind je winkelen maar niks….
8) Wat maakt voor jou dat het leven, het leven waard is?
9) zijn de mooiste momentjes in dit leven voor jou?
10) Wat wil je jouw lezers bieden?
11) Wil je verder nog iets kwijt?

2 reacties op ‘Mijn eerste (soort van) award

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s