Blogdingetjes

Zo rond de jaarwisseling zag ik veel bloggers de balans opmaken en las ik met plezier de artikelen die het het beste hadden gedaan op hun blogs. Voor mij was dat nog geen optie vond ik, want ik heb net pas mijn eerste 20 posts gehaald. Maar het leek me wel leuk om te delen hoe ik het bloggen ervaar.

Schrijven over…
Mijn drijfveer is het delen van levenszaken die we allemaal tegenkomen en het is ook een vorm van expressie. Iets waar ik als persoon gewoonweg behoefte aan heb. Voor sommige bloggers is hun blog een soort online dagboek, dat is in ieder geval niet wat ik voor ogen heb voor kijkmomentjes. Ik ben me ervan bewust dat ik me met een blog als die van mij, best wel eens kwetsbaar opstel en dat vind ik ook weleens lastig en spannend. Tegelijkertijd hebben mensen meestal wel wat aan die kwetsbaarheid, mits het in balans is natuurlijk. Want ik denk dat niemand zit te wachten op een droevig verhaal over hoe beklagenswaardig en zielig het is om bijvoorbeeld ziek te zijn, gebroken nachten te hebben, het even niet meer te zien zitten of vul maar in. Maar lastige situaties maken ook deel uit van mijn leven en dus komen ze regelmatig wel aan de orde. Maar niet zonder doel. Ik deel niet mijn leven omdat ik mijn leven wil delen, want daarvoor heb ik mensen om me heen in ‘de echte wereld’.

En ik geloof
Onmogelijk is het voor mij om als christen te bloggen en het nooit over geloofsbeleving te hebben. Het is simpelweg een stukje identiteit. Ik wil wel altijd zo schrijven dat mijn verhalen voor iedereen te lezen en te begrijpen zijn. Geen bergen religieuze voorkennis vereist. Sowieso ben ik in ieder geval niet van de wetten en de regels. Geloven heeft alles te maken met jouw relatie met God en van daaruit leef je. Wetten en regels werken van buitenaf, maar een leven met God verandert je van binnenuit. Geen moeilijk doen meer, maar vrij! Trouwens niet altijd even gemakkelijk, want ik merk dat ik wetmatigheden en regeltjes gebruik om controle en grip te houden op mijn eigen leven (en dat van anderen!) in plaats van loslaten en op God vertrouwen. Tja, het is een kwestie van groeien.

Volgers
Het hele idee van volgers vind ik wel een beetje apart. Ik heb dan een plaatje in mijn hoofd van een groep mensen die achter mij aanloopt. Lijkt me niet verstandig, wie weet waar je dan uitkomt. Ik heb het veel liever over lezers. bloggenEn om mijn lezers geef ik best wel veel. Ik ben me ervan bewust dat het schrijven van een blog als die van mij ook wel wat verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Ik wil geen onzin gaan verkopen in ieder geval. Gelukkig zullen lezers reageren (hoop ik) als ze zaken onzinnig vinden of als ik de plank eens een keertje missla.

Bloglovin
Ondertussen heb ik zelf ook een lijstje blogs die ik graag lees, het meeste via bloglovin. Ik zie ook welke blogs het beste gelezen worden en als ik wil kan ik de commerciële trucjes ook toepassen en een blog opstarten waarbij ik zo hard mogelijk mijn best doe om te groeien. Op bloglovin ben ik nog maar pas te vinden en ik heb welgeteld 1 volger. Dan kijk ik rond bij andere blogs en zie ik aantallen voorbij komen van 33.000 nogwat en daar boven. Pfffffff.  Het is echt cool als je zo populair bent denk ik, maar als ik heel eerlijk ben tegenover mezelf, vind ik het vooralsnog helemaal prima en is mijn blogje ook niet zo geschikt om de commerciële kant mee op te gaan, laat staan willen. Ik blog omdat ik het leuk vind en niet om mijn ego te strelen of wat dan ook. Hoewel waardering mij zeker veel plezier doet.

Facebook
Ik dacht dus dat als je blogt dat je het dan het beste kunt delen via facebook e.d., want ja, hoe moeten mensen anders weten dat je blogt? Dus ik op wordpress de knop aangezet van ‘alles delen op facebook’. Maar niet alles wil ik zondermeer op facebook zetten. Sommige schrijfsels liggen me te na aan het hart en die hoeven niet zomaar op facebook te worden gegooid vind ik (ondertussen). Ik leerde al snel dat het delen van je blogs op facebook, ook gewoon onder de noemer spammen kan worden geschaard. Ongegeneerd spammen is gevoelsmatig ook echt niet mijn ding. Maar af en toe deel ik, want soms is dat ook gewoon leuk en ben ik trots op iets dat ik heb geschreven.

Tot slot
Bloggen is voor mij nog een beetje nieuw, maar het plezier dat ik erin heb is best groot. Van harte wens ik mijn lezers fijne leesmomentjes toe op mijn blog en op die van anderen. Mijn medebloggers wens ik een goed en mooi blogjaar toe en bovenal veel plezier bij het schrijven van al die pareltjes.

2 reacties op ‘Blogdingetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s