Maak een lijstje!

lijstjeBij deze tien tips voor een gelukkiger leven, een vitaler leven, een gezonder leven, een rustiger leven of wat voor leven je dan ook maar wenst. Enige tijd geleden kwam ik een lijstje tegen om een gelukkige moeder te worden, tja, dat moest ik natuurlijk wel even lezen, want wie weet is er nog iets wat ik over het hoofd zie. En bijna overal waar ik dit soort berichtjes met lijstjes tegenkom, klik ik ze aan. Steeds vink ik het lijstje af, doe ik dit en dat en dat en dat ook al? Zo ja, dan hoef je mij niks nieuws te vertellen en zo nee, dan heb ik daar een hele goede reden voor of ik vind het gewoon een stomme tip, want……

Maar zo makkelijk kun je dus wel je artikelen schrijven. Je bedenkt gewoon wat werkt voor jou en je generaliseert het een beetje, maakt er een mooi lijstje van en publiceert het. Gegarandeerd dat mensen het wel even willen lezen en er vast en zeker ook iets mee kunnen. Zeg ik dat het onzin is? Nee, ik zeg gewoon dat ik het regelmatig niet zo heel veel waard meer vind. Er is te veel van. Ik kan het ook hoor, ik zal eens een poging wagen:

4 tips voor iedereen in een dipje (want ik kom niet aan de 10)
1) Luister naar ‘Ik heb een heel zwaar leven’ van Brigitte Kaandorp
2) Doe een dansje voor je kinderen (en anders voor je kat of je partner of de overbuurvrouw)
3) Bel iemand (die minder depri is dan jij)
4) Chocolade! (Kies zelf maar in welke vorm)

Je kunt het trouwens ook andersom doen. Wat je absoluut niet moet doen als je in een dipje zit of zo. Of de 10 grootste fouten die mensen maken, 10 dingen die je beter niet kunt zeggen tegen de koning, 10 dingen die je niet moet halen in de supermarkt, 10 dingen die je niet met je computer moet doen enzovoorts. Je zou een blog kunnen opstarten waarin je alleen maar met lijstjes werkt. Misschien niet eens zo een gek idee. Je kunt er alle kanten mee op. Ik krijg spontaan zin om het computerlijstje op te stellen: 1) geef je computer geen water, 2) Eet geen kruimelcake boven het toetsenbord. Ja, volgens mij heb ik hier heel veel talent voor

Alle gekheid op een stokje, lijstjes zijn best leuk, maar soms, als ik het honderdduizendste lijstje tegenkom dan ben ik het wel eens een beetje zat, dat merk je wel aan mijn manier van schrijven. Doe mij maar weer eens een mooi uitgewerkt en onderbouwd artikel over één aspect, niet al die bij elkaar geraapte wijsheden met meer of minder diepgang. Wat mij betreft, als je werkt met lijstjes, prima, maar ik kan het waarderen als ze goed onderbouwd zijn en niet lijken op honderdduizend andere lijstjes. Geef iets waar de leek zelf niet op zou komen. Of in ieder geval voor het grootste deel.

Tot slot een lijstje met 10 dingen die je absoluut moet weten voor je begint met het maken van lijstjes. Nee hoor, geintje.

2 reacties op ‘Maak een lijstje!

 1. Humor 🙂
  Ik gebruik alleen een lijstje als mijn hoofd het niet meer trekt en ik merk dat ik depri word.
  Gewoon om voor mezelf helder te krijgen wat ik nog moet doen.

  Verder houd ik helemaal niet van lijstjes.
  Wel van post-its

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s