Mijn week in kleur

bokeh-1183355_640
Kleur! Ik word er blij van. Hoe meer, hoe beter, zeker als ik het in de natuur mag zien. Nog even en dan bloeit alles weer vol overgave. Deze maand doe ik weer mee aan een bloghop waarbij ieder die zin heeft, blogt over het thema dat door de winnaar van de maand daarvoor is uitgekozen. Voor februari is het thema dus kleurig. Ik vond dat het dit keer wel een luchtig blogje mocht zijn en een wat letterlijker kijkmomentje dan normaal. Dus ik bedacht een kleine missie: Iedere dag één of enkele foto’s maken van de kleurige dingen die ik tegenkom of zelf een plekje geef. Zie hier het resultaat. Veel kijkplezier!

 

IMG_2553
tags (3)

 

Ruben!
Het weer was op zondag nu niet bepaald om over naar huis te schrijven. Veel natte sneeuw en een donkere lucht. Aangezien ik al helemaal in mijn kleurenthema zat, heb ik Ruben (en Brent) in kleurige kleding gestoken. Ruben had wel zin in een mini-fotosessie dus ik kon mijn week in kleur starten met mijn jongste zoon in een Ikea-bak. Super multifunctioneel spul trouwens die bakken. Ze worden hier gebruikt als stoeltje, speelgoedbak, loop’wagentje’, opstapje of speelbootje.

 

IMG_2572tags

De woonkamer
Op maandag had ik bedacht dat ik misschien wel mijn woonkamer op orde kon krijgen. Ik zit nog in een herstelperiode en nu ging de aanblik van mijn woonkamer me toch flink vervelen. Ik heb er IMG_2569-001uiteindelijk de hele dag over gedaan, inclusief rustmomenten, maar ik ben toch wel erg blij met mijn uitzicht op de schouw! Zijn de bloemen niet prachtig! Daarnaast nog een kleine hibiscus gekocht en hem zo gesnoeid dat hij op een klein boompje lijkt. Rood potje en ik was blij. 

 

 

tagsBetekenis van kleuren?
Op dinsdagochtend was ik op zoek naar wat
lesmateriaal op zolder toen ik tussen de boeken ook een klein boekje tegenkwam waar ik ooit helemaal blij mee was. Ik geloof zeker dat je met kleur heel veel kunt zeggen, maar de reden voor het aantrekken van dit grijze vestje was gewoon omdat ik het een lekkere stof vind en een leuk model. Wel wat kleur er onder hoor, want anders vind ik het saai. 

MIMG_2598ensen die graag grijs dragen, zouden volgens het boekje de volgende boodschap over kunnen brengen: ‘Je geeft een neutrale positie weer omdat je niet emotioneel betrokken wilt raken. Toch geven je wijsheid en intelligentie je de mogelijkheid om goede en eerlijke beoordelingen en uitsluitsels te geven op een intellectueel niveau.’

Nou, dat intellectuele niveau spat er vanaf toch…..

 

 

 

IMG_2610tags (2)

Nieuwbouw
Woensdag was een prachtige heldere dag! Ik ben even langs de plek gelopen waar ze onze nieuwe (brede)school aan het bouwen zijn. Er komen meerdere instellingen onder 1 dak en ieder heeft zijn eigen kleur. Wij mogen straks achter de groene kozijntjes lesgeven. Ik vind het heel erg vrolijk, die kleur in een gebouw. Het wordt ook echt super mooi!
IMG_2612

Eendjes
En toen kwam ik in de winkel ook nog eens van die schattige gele eendjes tegen. Die staan nu ook vrolijk op de schouw , naast de bloemen en mijn zelf gesnoeide hibiscusje. 

 

 

IMG_20160218_181405287Inloopavond
Op donderdagavond was er een inloopavond op de school waar ik werk. De groepen zijn de afgelopen weken bezig geweest met het thema bouwen en sjouwen. Dit alles natuurlijk in het kader van onze nieuwe school. De fotootjes moest ik schieten met mijn telefoon, wantIMG_20160218_181359525 ik was mijn camera vergeten (zucht).

IMG_20160218_181252519
In één van de groepen waar ik af en toe werk(te) hadden ze twee zuilen met vrolijke gekleurde ballonnen en een rode loper met gekleurde confetti. Mijn lieve collega Selma had er geen probleem mee om er even voor te poseren, zelfs niet als het voor mijn blog was. Onder andere de met geduld gefabriceerde confetti op de rode loper was haar verdienste.
IMG_2637

tags (5)

Brent !
Brent heeft een groene jas waar ik altijd weer vrolijk van word. Dat in combinatie met zijn rood met gele loopfietsje en blauwe laarsjes geeft lekker veel kleur. Ik houd ervan. We zijn heerlijk naar de kinderboerderij geweest die voor ons op loopafstand is. Niet meer dan 10 minuten (eigenlijk 5). Zelfs toen we nog geen kinderen hadden, was ik daar af en toe te vinden.

IMG_2629

 

Lief !
En hoewel de lammetjes niet geel, groen, rood of blauw zijn, wilde ik ze je gewoon niet onthouden. Wat een genot toch weer dat jonge spul!

 

 

 

 

IMG_2638
tags


Roze
Als enige vrouw in ons huishouden zorg ik voor een beetje roze in ons leven. Het is heus niet zo dat ik alle
s roze wil hoor, maar mijn shopper is dus hele
maal heerlijk knalroze. Hij past wel leuk bij mijn groene jas, maar ik bedacht me dus later dat het niet zo goed matcht met de rode wandelwagen. Waar een vrouw al niet mee bezig kan zijn….

IMG_2639Paaseitjes
Maar goed, ik was dus naar de Hema geweest met mijn roze tas, groene jas en blauwe portemonnee. En toen waren daar dus de ook paaseitjes. Die heb ik meegenomen. Vanwege de kleuren natuurlijk……

 

 

 

Conclusie
Ik moet zeggen, het was echt leuk om zo bezig te zijn de hele week! Als je er op let, kom je overal kleur tegen. Ik hoop dat je heerlijk zult genieten van alles wat groeit en bloeit en alle andere manieren waarop je kleur tegenkomt in je leven. Njoy!

 

 

#bloghop christelijke bloggers
Bloghop
Met mijn blog van deze week, neem ik deel aan de #bloghop van de christelijke webloggers. De host en bedenker van het thema van deze maand: Chiel Voerman

 

 

6 reacties op ‘Mijn week in kleur

  1. Hahahaha wat een heerlijke en kleurige post! Helemaal goed voor ’t thema van deze keer toch!
    Leuk en zo herkenbaar van je tas die eigenlijk niet bij de wandelwagen past 😉
    Dat zijn “serieuze” vrouwenproblemen ;).
    Liefs Ilse

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s