Vakantie!

flowers-1265719_640
Het is bijna zomervakantie! Volgende week is mijn laatste werkweek van dit schooljaar. Daarna zijn de leerlingen vrij en zijn ze weer helemaal voor hun ouders. Ik heb er zin in dit jaar. Wij hebben voor twee weekjes geboekt op een heerlijk degelijke en fijne camping in Woudenberg. We hebben een mooi plekje gereserveerd. Met het volste vertrouwen in onze twee kleine jongens, kijk ik uit naar de tijd met elkaar.

Dit jaar ga ik niet volkomen uitgeput mijn vakantie in en daar ben ik dankbaar voor. Als ik om mij heen kijk, zie ik echter wel mensen die er zwaar aan toe zijn om even die afstand te nemen van alle drukte, want druk, dat is het leven van de meeste mensen deze dagen wel. Veel mensen kijken uit naar die periode van afstand en rust. Even niks hoeven.

En voor sommigen zit dat er niet in. Kijkend naar de leerlingen die wij af en toe rond hebben lopen, zal het lang niet voor iedereen een ‘rustige’ zomervakantie worden. Ik denk dat er heel wat ouders zijn die er (een beetje) tegenop zien om hun kinderen al die weken thuis te hebben. Het betekent in een aantal gevallen het tegenovergestelde van rust. Het betekent soms meer strijd en minder rust.

Dan zijn er mensen die te maken hebben met ziekte en (aankomende) sterfgevallen. Mensen die niet op vakantie gaan, omdat er grote kans is dat ze terug worden geroepen. Lekker en ontspannen op vakantie gaan,zit er niet altijd in. Maar ik hoop dat er ondanks dit soort moeilijke tijden, wat rust gevonden mag worden.

Iedereen vult zijn vakantie in zoals dat bij hem of haar past. Het is een gewenst gespreksonderwerp bij de kapper en er zijn mensen die al maandenlang plannen maken en er helemaal naartoe leven. Vroeger was het makkelijk, ik ging mee met mijn ouders. Een week of vier, kamperen en wandelen in de bergen. Nu mag ik mijn eigen jongens meenemen. Ik besef dat dit een voorrecht is. Een prachtig gezin, rust en de mogelijkheden om twee weken weg te zijn en ervan te genieten.

En dat is wat ik iedereen wil wensen, een vakantie waarin genoten kan worden. Ieder op zijn eigen manier. Zit het tegen, loopt het niet zoals je zou willen, dan wens ik je veel wijsheid, kracht en zegen toe!

Liefs,

Deborah

3 reacties op ‘Vakantie!

  1. Oh, dat is vast leuk ja! Bedankt voor de tip. In principe is Woudenberg voor ons ook maar (ruim) een half uur rijden dus wij zijn bepaald niet ver van huis dit jaar. Voelt toch als vakantie, dat is best leuk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s