Wonen op Utrecht Centraal?

Druk, dat was het de voorgaande week. Het is niet alleen de drukte die er daadwerkelijk is, maar ook het gonzen van de drukte van de decembermaand. Ik voel het als ik in het winkelcentrum loop, ik merk het in de stad. Tussen onze oren is het misschien nog wel drukker dan dat het in werkelijkheid is. Virusjes waren rijkelijk rond en we hebben er in dit huis om de haverklap last van. Tegelijkertijd gaat alles op hetzelfde tempo door. En tussen alle berichtgeving door over oorlogen, vervolgingen en politiek, is daar een vermakelijk berichtje waar ik zo veel lol in heb!

toy-train-154101_640-kopieWant Julia mag een weekje op Utrecht Centraal station wonen. Kijk, ik wist natuurlijk voorheen ook niet van het bestaan van Julia af, maar ik ben gelijk jaloers op haar. Want een weekje wonen op Utrecht Centraal, dat is gewoon super cool! De NS heeft dat wel slim aangepakt, want ze krijgen nu de aandacht die ze graag willen voor het vernieuwde station. Julia gaat er vanaf 1 december een week lang alle voorzieningen uitproberen.

Wat ik nu zo leuk vind? Ik denk dat het avontuurlijke me wel aanspreekt. Jezelf kunnen redden op een plek die eigenlijk niet als woongelegenheid bedoeld is. Het ontmoeten en treffen van heel veel mensen. Julia gaat vloggen (video-log) en dat geeft natuurlijk een goeie indruk van haar leven daar. Ik ben benieuwd wat ze allemaal mee gaat maken en  zien. Het lijkt me wel wat. ‘S ochtends uit je pandje stappen dat je tijdelijke woning is, tussen de Smullers en de Albert Heijn To Go. In je kamerjas richting een douche, toilettas mee, naar de w.c., tandenpoetsen. Kop koffie bij de Starbuchs, Mc-Breakfast, of wat je maar wilt. Julia hoeft maar één euro te betalen om beschikking te hebben over 25.000 vierkante meter, 29 toiletten, drie bars, alle maaltijden en schoonmaak.

Ik zou het zo doen, ik weet niet of ik goed zou kunnen vloggen en of ik wat dat betreft de juiste persoon zou zijn. Al de media-aandacht is ook niet mis, daar moet je echt een weg in vinden. Je staat ineens in de kijkers en anoniem kun je jezelf voorlopig niet meer tussen de mensen begeven. En wat Julia heeft wat ik niet heb, of andersom, is dat ze nog ongebonden is. Iedereen zou mij voor gek verslijten als ik mijn gezin een week verliet om zo iets te ondernemen (ik inclusief, denk ik….). Nee, dat soort dingen is beter besteed aan een 19-jarige studente. Dus Julia, leef je uit, geniet en steek deze ervaring maar mooi in je zak!

–> bericht AD

4 reacties op ‘Wonen op Utrecht Centraal?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s