Hatchimal geval

Mocht je deze week op zoek zijn naar diepzinnige blogposts…….Dit is er geen….En nee, dit is ook geen review……Maar mocht je toch nieuwsgierig zijn…..
Afgelopen week kwam er een blog langs van Josan met als titel: ‘Mammie, waarom zegt mijn hatchimal geen (…..)me?! Je snapt, die titel vraagt erom gelezen te worden. En ergens halverwege het stuk zat ik er hartelijk om te lachen. Ik smul daarvan. Het hele idee van een kinderspeeltje dat vieze dingen zou zeggen. Terwijl ik dit schrijf, lig ik dus alweer helemaal in een deuk.

Furby
Zo een hatchimal doet denken aan een furby. Mijn broertje en ik kochten er ooit samen één. En een lol dat we ermee hadden! Het ding wist van geen ophouden en bleef maar onzin en herrie produceren. Dus zetten we hem in de trapkast tot ie eindelijk zijn mond hield. Uiteindelijk heeft de Furby het begeven toen ons kleine broertje (Ruim 12 jaar jonger dan wij) het geval in handen kreeg. De herinnering hebben we echter nog steeds en soms zeggen we nog wel eens: ‘Weet je nog van onze furby?’

Filmpjes
En dan nu die hatchimals. Ik kijk een filmpje waaruit je op zou kunnen maken dat die vogeltjes die uit een ei komen (to hatch) vieze dingen zouden roepen en zo. Ik weet niet helemaal hoe het zit, of er  met een enkel exemplaar een grapje is uitgehaald of dat het dat brabbeltaaltje is wat verkeerd wordt begrepen door mensen. Maar goed, mijn interesse was wel gewekt, want ik vind speelgoed sowieso heel erg leuk. Dus ik ging verder kijken op het web en ik vond iemand die vlogs maakt en een rubriek heeft: ‘Leuk of meuk’, nou , daar lig ik dus ook van in een deuk. Een unieke persoonlijkheid met een chihuahua en zij gaat dan dingen uitproberen. Waaronder dat Hatchimal-geval. Goed, ik zal mijn dagen echt niet vullen met het volgen van dit soort filmpjes, maar ik was vrij, had heel wat werk verzet in huis ik en zat gewoon even lekker met mijn Ipad de boel te verkennen. En dan kom je dit soort dingen tegen, waar ik heel veel lol mee heb gehad.

Aanschaffen?

Een hatchimal dus. Het is zo een interactief knuffeldiertje en het ziet er leuker uit dan een furby. Als ik al die filmpjes bekijk dan is iedereen weg van die dingen, want ze zijn zo schattig. Ja, ik ben volwassen en nee, ik ga er geen kopen, maar ja, ik zou het wel heel cool vinden, maar nee, daar geef je je geld niet zomaar aan uit, maar ja, misschien vindt mijn zoon het wel leuk, want die is jarig in Februari en dan wordt hij vier. Ze kosten maar 70 euro. Kan wel toch…..? En nee, ik geloof niet dat die gevallen vieze taal uitslaan en dergelijke. Het idee alleen al dat een speelgoedfabrikant dat zou verzinnen: ‘Kom, laten we een interactief knuffeltje maken dat ‘(…..) me’ zegt en rare geluiden maakt!’

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s