Blieb blieb

Mijn mobiele telefoon ligt op de schouw en ontvangt het ene signaal na het anderen. Hij maakt geluid als iemand mij een app stuurt, en weer een ander geluid als er een e-mail binnen komt. Nieuwsgierig als ik ben, kan ik niet lang wachten en pak ik mijn schermpje om te zien wie wat of waar. Mijn blogs houden me bezig als ik reacties krijg van anderen en ik vind het leuk om te zien via welke kanalen lezers op mijn site terechtkomen. Thuis hebben wij meer dan één Ipad en een abonnement op Netflix. Tijd om je te vervelen verdwijnt. Het hoeft niet meer. Ik hoorde dat ook gezegd worden door een spreker onlangs. Als we moeten wachten, vullen we onze tijd in met een klein lichtgevend schermpje.

Het gaat ook allemaal zo snel. We bedenken iets, tikken het in, en voilá, direct resultaat. Wil je iets kopen? Vandaag voor 21:00 besteld is morgen in huis. En iedere webshop die er langzamer over doet of duurder is, die bekijkt het maar. Er is niks zo makkelijk als gewoon gaan zitten en je mee te laten nemen in de wondere wereld van Whatsapp, Facebook, Netflix, of wat dan ook.

Nu mijn energie na een aantal jaren weer terug lijkt te komen op het oude niveau, merk ik dat mijn lijf er geen voldoening meer uit haalt om steeds maar bezig te zijn met een schermpje. Ruim een jaar geleden was dit het enige wat ik kon doen om mijn gedachten te verzetten. Met een kind tegen mij aangeplakt was het vaak lastig om iets te doen waar ik mijn handen bij nodig had. Dus zette ik een I-pad neer terwijl ik uitgeput mijn kind tegen me aanhield. In die tijd was ik blij dat ik deze optie überhaupt had. Maar gelukkig veranderen de tijden en deze tijd ligt al weer even achter mij. Tijd dus voor nieuwe manieren om te ontspannen.

Op dit moment gebruik ik mijn laptop voor mijn blogpost. Maar straks klap ik hem dicht en ga ik bewust aan de slag met iets anders. Ik pak een stuk van de krant of ik ga maar weer eens een kleurplaat doen. Heerlijk therapeutisch. Vandaag is ook nog eens een zondag, een dag waarop ik toch meer rust wil gaan nemen. Ik ga sowieso iets veranderen met bloggen. Deze blogpost is namelijk de laatste blogpost op een zondag. Ik ga mijn wekelijkse berichten voortaan op de maandagavond online zetten. Gewoon, omdat ik dat fijner vind.

hand-1839105_1280-1

 

 

 

Ik was al aan het minderen met schermgebruik, en ik ga nog een stapje verder terug doen. Het lijkt me heerlijk rustig. Maar wat ik niet minder ga doen is het lezen van blogs van anderen, vooral die blogs die je meevoeren naar plekken van rust, of je een glimlach bezorgen. Eén van die blogs is van Ann Voskamp. Neem even een kijkje op haar weekendpost (o.a.)!
 

 

Een reactie op “Blieb blieb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s