Tag: zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

Wat leuk dat Ilse van ‘uit mijn keukentje‘ mij heeft getagd vandaag! Ik heb een drukke week achter de rug en er kwam maar weinig inspiratie op gang voor mijn blog. Deze Tag is leuk om in te vullen en als je de blogger achter deze blog nóg iets beter wilt leren kennen, dan raad ik je aan om lekker door te lezen. De TAG is bedacht door Ella van ‘avonturen van elke dag‘.
Maar voordat ik hem in heb gevuld, natuurlijk nog wel even geluisterd naar Ramses Shaffy!


Zing – Wanneer zing je?
Ach, wanneer zing ik eigenlijk niet. Zingen is heerlijk! Mijn leerlingen zijn er ondertussen aan gewend dat hun juf af en toe zingend door de klas loopt. En ja, samen zingen met de klas doe ik ook heel graag. Ik zing wat af, al van jongs af aan. Op zondagen mag ik af en toe zangleiding hebben in onze kerk/gemeente en ik doe dat met enorm veel plezier. 

Vecht – Beschrijf de laatste keer dat je hebt gevochten, voor jezelf of een ander.
Ik ben een doorzetter, zo veel kan ik zeggen. Soms moet je ervoor kiezen om door te gaan. Je kunt het vechten noemen als je dat wilt. Het is wel de manier waarop ik mijn twee HBO-opleidingen heb afgerond. Doorgaan, ondanks (fysieke) tegenslag.

Als het over vechten gaat, dan is mijn gevecht dikwijls tevergeefs. Soms moet ik denken aan een lied dat ik met de Continentals een keer heb gezongen, het gaat over het willen blijven vechten en tegelijkertijd weten dat je rust kunt vinden bij God: ‘Take time to rest, let God do the fighting’. 

Huil – Ben je snel geëmotioneerd?
Niet in de zin van labiel, maar ik moest past nog wel huilen bij Bambi II! Maar ik ben een vrouw dus ik kan het wijten aan de tijd van de maand, haha!

Maar even zonder grappen, ik kan me meestal goed inleven in anderen. Soms moet ik mezelf er tegen beschermen. Bepaalde filmpjes of krantenartikelen sla ik over, want ik kan daar voor langere tijd best van ondersteboven zijn. Het is mijn kracht en mijn zwakte. 

Bid – Hoe uit je jouw spiritualiteit? Waar geloof jij in? 
Net als Ilse (die mij heeft getagd) ben ik christen. Dat betekent dat ik geloof dat God de hemel en de aarde heeft geschapen en dat hij van mij houdt als zijn eigen kind. Zijn liefde voor mij is waardoor ik leven mag en waardoor ik leven kan.

En ja, hoe uit je dat dan? Het leven met God is verweven met wie ik ben. Ik stort mijn hart bij Hem uit, probeer zijn stem te verstaan. Ik heb momenten van gebed voor anderen en momenten dat ik gewoon even tot rust kom bij Hem. Ik zou niet anders willen dan leven in en door zijn liefde! 

Lach – Wie maakt jou aan het lachen?
Tja, als je een peuter en een kleuter in huis hebt rondrennen, dan heb je heel wat te lachen. Je moet ook heel veel ongelukken voorkomen, en opruimen, en je geduld wordt op de proef gesteld, maar….Wat een humor! Het leven door de ogen van een klein kind is vaak verfrissend grappig!

Daarnaast werk ik met mensen met een verstandelijke beperking. Behalve de serieuze zaken en de beperking, zijn er ook veel mooie en grappige momenten. Zo kan ik nog altijd in een deuk liggen om het verhaal van een leerling met autisme die geen vleugeltjes aan haar maandverband wilde. Oplossing: afknippen! In gedachten zie ik dan mijn collega met een schaar en een maandverbandje in haar handen staan….

Werk – Werk je om te leven of leef je om te werken?
Ik heb een fantastische baan. En terwijl mijn eerste jaren in het onderwijs niet de makkelijkste waren, ben ik nu op een plek aangekomen waar ik kan genieten. Het moet wel gezegd worden dat het uitmaakt wat voor groep je hebt. Veel gedragsproblemen zijn dingen die het werk zwaar maken en tijdens dat soort schooljaren heb ik er ook minder plezier in. Desalniettemin, ik ben dol op onze leerlingen!

Bewonder – Wie bewonder jij? En waarom?
Ach, ik weet het eigenlijk niet. Ik bewonder mensen die ondanks hun ‘status’ toch heel gewoon kunnen blijven. Neem het interview van onze koning onlangs. Dat gaf voor mij een beeld van een écht mens. En dat terwijl deze man koning van Nederland is! Ik zie geen arrogantie. En dat had misschien wel zo maar zo kunnen zijn. Ja, nu ik er over nadenk. Ik bewonder hem. En niet omdat hij de functie van koning heeft, maar omdat hij ondanks deze functie dichtbij zichzelf weet te blijven. 

Van welke bloggers zou jij heel graag de antwoorden op deze vragen zien?05706f093842cd1d7dd5a190cb16f4d6

Ik ben benieuwd naar de antwoorden van Petrina Haak van schrijfgelukjes, verder lees ik regelmatig de blog van Lydia Scheringa en zodoende tag  ik graag haar blog. Tot slot wil ik graag Anne Stekhoven taggen van Annderverhaal. Voor een ieder geldt: Voel je niet verplicht!

Bron: pinterest

 

5 reacties op ‘Tag: zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

  1. Tof, zo’n tag invullen. Ik krijg wel meer een beeld bij jou persoon. Vooral jouw werk spreekt me aan, maar ik kom dan ook zelf uit het onderwijs. Leuk dat ik mag meedoen 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s