Kinderspel

Het spel van onze kinderen is iets waar ik enorm van kan genieten. Ik was zelf ook altijd in de weer met het verzinnen van van alles en ik zie het terug bij onze eigen kinderen. Ze verzinnen zelf dus genoeg. Het één wat wenselijker dan het andere, maar goed, het is allemaal ontwikkeling zullen we dan maar zeggen. Op z’n tijd heb ik ook ideeën en soms draag ik die ook zelf aan bij de kinderen. En dan maar heerlijk genieten en toekijken hoe ze zich vermaken. Vandaag mag je dus meekijken met ons ‘kinderspel’.

treinbaanVlak voor onze kerstvakantie troffen we een grote zak met duplotreinrails aan in de kringloop. Met daarbij zelfs nog een werkend automatisch treintje! Voor 12,50 was dit echt een goeie deal en Brent is er nog steeds helemaal gelukkig mee. Als je dan ook nog eens de plaids over de tafel hangt, dan kan de treinbaan door een soort tunnel!

 

Het is natuurlijk heel handig om je kopje thee op te zetten, zo een salontafel, maar zo nu en dan kún je er natuurlijk ook je speelterrein van maken. Eigenlijk had ik dit niet voorzien. Ik dacht dat Ruben gewoon om de tafel heen zou gaan lopen met de treintjes enzo. Hij had echter iets anders in gedachten.

op de tafel

Niet zelden hebben we hier in huis het één en ander aan dozen. Van een doos waar pannen in hebben gezeten, besloot ik een brievenbus te maken voor de kinderen. Een stapel kerstkaarten erbij en ze hebben zo super lief gespeeld met z’n tweeën!

brievenbus 3    brievenbus 2

Dan zijn er natuurlijk ook nog de doodgewone eierdozen. Eigenlijk had ik niet gelijk een idee van hoe daarmee gespeeld zou gaan worden, maar toen ik Brent wat smarties gaf, bleek het zeer geschikt te zijn om kleuren te sorteren. Als dat nu niet zinvol spel is, haha!

smarties 2     smarties 1

En tot slot hadden we materiaal over van de vloer in Ruben zijn oude kamertje. Klikvinyl. Fantastisch spul, ook voor je autootjes.

klikvinyl

Ook al heb ik twee vindingrijke kinderen die zichzelf prima kunnen vermaken, het helpt nog altijd om af en toe wat materiaal en ideeën aan te bieden. Het kan makkelijk kosteloos materiaal zijn. De grootste lol hebben ze de afgelopen periode gehad met de enorme doos van het kerstpakket van mijn man. Het was een boot, een huis, een auto, van alles! Op een gegeven moment hadden ze pennen en stiften te pakken en daar hebben ze de binnenkant van de doos mee beklad. Helaas ook zichzelf, maar dat maar terzijde dan. Duur speelgoed is absoluut niet nodig voor goed kinderspel!

3 reacties op ‘Kinderspel

  1. Heel leuk!! Ik hou daar ook enorm van. Je kunt met een krant de meest fantastische hoeden maken. En grappig: wij hebben hier ook in de kerstvakantie een brievenbus gemaakt van een doos. Inderdaad ideale tijd met al die kerstkaarten! Ik heb wel een jongetje dat zich erg lastig zelf vermaakt. Dus dat vraagt om steeds weer nieuwe ideeën. En ook veel oefenen met zelf spelen, wat de ene keer een stuk beter gaat dan de andere keer.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s