Alle beetjes helpen!

Of ik wilde collecteren? Zittend in het zonnetje besloot ik dat ik dat best wel wilde doen. Normaal gesproken doe ik geen extra dingen. Ik heb mijn handen vol aan mijn gezin, mijn werk, en mijn lichaam heeft soms kuren. Deze collecte is voor het Prinses Beatrix Spierfonds. En nee, ik heb zelf geen spierziekte, maar ik besef dat gezondheid iets is dat kostbaarder is dan alle bergen goud bij elkaar.

Nu komen er echt geen bergen goud in mijn collectebus. Maar als die deur opengaat en mensen bereid zijn te zoeken in hun portemonnee, dan ben ik blij en dankbaar dat mensen iets willen geven. Bijna iedereen heeft direct of indirect te maken met ziekte. Welke ziekte dan ook. En ja, we kunnen niet overal aan geven. Dat zeg ik ook altijd. Ik respecteer het als mensen dit tegen mij zeggen. Maar die kleine bedragen kunnen er meestal best wel vanaf. En dan zeggen we: ‘Alle beetjes helpen.’

Je kunt tegenwoordig ook makkelijk doneren door een QR-code te scannen. Een mooi moment voor mij was toen een man van boven de 80 mijn papiertje aannam met de code erop. Een paar minuten later kwam hij trots met zijn telefoon naar buiten lopen om te laten zien dat hij 4 euro over had gemaakt naar het Spierfonds. Fantastisch toch?

Het zal je niet verbazen, ik ga ook een klein oproepje doen met mijn bescheiden blogje. Mijn website wordt niet door grote hoeveelheden mensen bezocht, maar zoals al eerder gezegd: Alle beetjes helpen! Dus kun je een klein bedrag missen voor onderzoek naar spierziekten. Graag! Je kunt de QR-code scannen die ik in deze blog bij heb gevoegd, of naar de website van het spierfonds gaan. En als de mensen langskomen met de bus, vooral even kijken of je nog ‘een beetje’ geld hebt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s