Even iets anders

Aan het begin van het hele coronacircus, vroeg ik me af waar ik over wilde schrijven. Ik vond het eigenlijk maar niks om het maar steeds over de dingen te hebben die met corona te maken hebben. Dat het er is kunnen we niet ontkennen, en dat het een enorme impact heeft op mensenlevens is een gegeven. Maar het kaapt ook aandacht en energie weg. Ik zie het om me heen gebeuren. Lusteloosheid, boosheid, van alles eigenlijk. En mij laat het ook niet koud. Zeker niet als ik de dinsdag voor de lock down zie hoe mijn leerlingen worstelen met de sluiting van de school. Ook mijn eigen kinderen moesten schakelen. Het was eigenlijk best heftig.

Maar de titel van deze blog is ‘Even iets anders’. Ik zag op Facebook een leuk berichtje staan met foto’s van een muisje dat de wortel uit een sneeuwpop knaagde. Met een glimlach op mijn gezicht stopte ik met scrollen en genoot van die superschattige foto’s. Juist Facebook is vergeven van de coronaberichten, en dan opeens zo iets vrolijks tussendoor. Ik kon het echt even gebruiken. En dus besloot ik om met mijn blog ook ‘even iets anders’ te doen. Even afleiden. Even genieten. Want er is best heel wat moois op de wereld. Ik heb heel simpel, een paar ‘feel good plaatjes’ bij elkaar gezocht.

Als ik in een dierentuin ben, dan is één van mijn eerste vragen: ‘Hebben ze ook stoktaartjes?’ Hoewel ze lang zo schattig niet zijn als dat ze er uit zien, zijn het ontzettend grappige beestjes.

Ik denk dat ik de comments van mijn echtgenoot op deze foto maar even achterwege laat. Dit zijn gewoon super grappige varkentjes. Kampvuurtjes niet aan de orde!

‘Wat zullen we dit jaar doen met kerst?’

Blijf genieten van de (kleine) dingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s