Aanradertje!

In 2019 schreef ik het bericht ‘Waarom niet’. Het verhaal van twee fijne mensen die hadden besloten om er voor te gaan. Huis in Nederland verkocht en op zoek naar een mooi plekje in de Eifel in Duitsland. En ik kan je vertellen dat het ze is gelukt. En goed ook! Ze hebben een prachtig vrijstaand huis gevonden met een uitzichtje waar je helemaal gelukkig van wordt. In de vakanties treffen we elkaar en keer op keer staan we stil bij de heerlijke plek die ze gevonden hebben. Op Facebook barst het ondertussen van de berichten over het rondje met het hondje en het heerlijke appartement. Je wordt meegenomen in een prachtige omgeving waar je je hart op kunt halen. En dat hebben wij een week geleden dus maar eens gedaan. Als één van de eerste 10 bezoekers hebben wij genoten van het appartement dat ze met veel liefde hebben ingericht. Een plek waar je je meteen thuis kunt voelen.

Onze zomervakantie was leuk, maar ook kouder en natter dan we hadden gehoopt. Mijn lichaam en geest zaten tegen uitputting aan door een schooljaar waarin ik voortdurend op scherp moest staan, ieder moment van de werkdag. Tijd voor herstel was er onvoldoende en de zomervakantie had niet later moeten komen. Toen Wendy riep dat de herfstvakantie nog vrij was in hun appartement was de keuze makkelijk gemaakt. En ik kan je zeggen, het heeft me precies gebracht wat ik hoopte: Rust.


Ontvangst met een fles wijn en voor de kids een karaf met limonade en dan ook nog eens een appartement wat je voorziet van alles wat je wenst, tot plaids aan toe. Wat hebben we daar dankbaar gebruik van gemaakt, dat kan ik je wel zeggen. En dan de volgende ochtend wakker worden, naar het raam toelopen en genieten van een prachtig schouwspel aan mistflarden en een langzaam doorbrekende zon. Kopje koffie in de hand en genieten.

We startten de week met prachtig weer. De jongens vermaakten zich met het gooien van vliegtuigjes. Niks is mooier dan vliegtuigjes van een balkon kunnen gooien. En ik zat daar heerlijk op een stoeltje te genieten van het uitzicht, mijn thee en mijn boek. De dagen met minder goed weer, waren geen probleem. We hadden de Ipad-beperking voor de kinderen opgeheven en iedereen hobbelde rustig door het appartement heen. Nou ja, meestal dan. Persoonlijk vind ik het heerlijk om te wandelen en niks is leuker dan je wandelschoenen aantrekken en gelijk in de natuur zijn om een eindje te stappen. Ik heb geen dag overgeslagen en met volle teugen genoten. De velden waren geoogst en de stenen lagen te schitteren in het zonlicht. Ik kan helemaal de tijd vergeten zodra ik stenen zoek. En neem maar van mij aan, er ligt super veel moois!

Uitstapjes

We hoefden dus eigenlijk niet persé weg uit het appartement om een goeie tijd te hebben. Maar als je dan toch in een prachtige omgeving bent (Hunsruck Hochwald) Dan moet je dat niet langs je heen laten gaan. Zo hebben we een prachtige wandeling gedaan rondom ruïne Smidstburg. Ze hadden mooi weer beloofd, maar bij ons bleef het helaas lange tijd mistig. Desalniettemin was alles even prachtig en mooi. De herfstkleuren en de mist maakten het zelfs een beetje mysterieus. Ik liep door de ruïne en vroeg me af welke mensen er jaren geleden rondliepen.
Eén van de meest geweldige dingen vonden de kinderen toch wel het Wasser Erlebnispfad. Als er dan ook nog eens een stoere waterbaan (als de link niet meer werkt, sorry!) opduikt midden in het bos. Dan is alles weer goed. Wat mij betreft was dit één van de mooiere wandelingen en ik zou hem graag nog eens overdoen in de grote versie. Onze jongste is niet zo een loper dus de kleine variant van deze wandeling was voor ons helemaal prima.

Aanrader

Even een hele week er tussenuit. Dat is toch wel een aanrader als je jezelf erg moe voelt. Het was ontzettend leuk om te zien en te ervaren wat Wendy en Eric van het appartement gemaakt hebben. Het appartement is op de bovenste verdieping en heeft daarmee nog een mooier uitzicht dan de verdieping van Wendy en Eric zelf. Ze genieten zelf dagelijks van hun plekje en hebben bijna doorlopend het gevoel dat ze op vakantie zijn. Ze genieten met volle teugen en hebben geen minuut spijt gehad van hun besluit om naar Duitsland te verhuizen. Een tikkeltje jaloers ben ik soms stiekem wel. Als ik hier in Gorinchem uit mijn raam kijk dan zie ik bakstenen en wat groen. Dat is in Wirschweiler echt wel anders. Wandelen doe ik thuis minder graag dan daar. Het blijft allemaal verhardde weg hier. Niet dat er geen mogelijkheden zijn, maar gewoon mijn deur uit kunnen stappen en in de natuur zijn. Dat is wel mijn droom en het was echt een verademing dat een week lang te kunnen. Dus door weer en wind, ik stapte de deur uit voor mijn dagelijkse wandelingetje en wauw, soms moest ik even stilstaan en genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s