Trouwen op het eerste gezicht

rings-584990_640 (1)
Iedere keer weer sta ik versteld van de nieuwe programma’s die men steeds weer verzint. En ik moet je eerlijk bekennen dat ik best vaak televisie kijk in de avond-uurtjes. Dat is eigenlijk ook doordat ik dan tot niet veel anders meer in staat ben dan zitten en vermaakt worden aan het einde van een volle dag. Maar er zijn wel programma’s die ik absoluut nooit zou kijken, hoe passief ik ’s avonds ook ben. Temptation Island is daar een goed voorbeeld van. Het gaat mij veel te ver om vermaakt te worden door een stel idioten (excuus) op een eiland die testen of hun relatie wel bestand is tegen verleidingen die het vreemdgaan uitlokken. Het is wat mij betreft één en al sensatie ten koste van anderen. Zo zijn er nog wel een aantal andere rare of vreemde programma’s die bij ons nooit gekeken zullen worden.

En afgelopen week kwam daar opeens weer een nieuw programma langs op RTL: ‘Married at first sight’. Die titel deed mij gelijk een beetje steigeren, want hoe ver gaan we nu weer om een programma op de buis te brengen? Trouwen op het eerste gezicht, dat doe je toch niet, wat een dwaasheid! Daarna kwam ik pas achter idee van het programma: Een team van drie wetenschappers matcht mensen aan elkaar met behulp van allerlei testen. De bioloog, seksuoloog en psychiater maken gebruik van kennis die uit onderzoeken naar succesvolle stellen is gebleken. Zo wordt er o.a. gekeken naar karaktereigenschappen, DNA, fysieke overeenkomsten en intelligentie.

Tijmen en ik begonnen te kijken en ik raakte steeds meer geboeid door het toch best wel serieus uitgevoerde wetenschappelijke experiment. Zou het niet bizar zijn als we het verliefd worden en trouwen ook andersom kunnen bewerkstelligen? Dus eerst kijken naar alle zaken die kennelijk van belang zijn en dat dan als basis gebruiken om met elkaar te trouwen. Eigenlijk draai je dan de boel om. Mocht dit werken, dan is dat een antwoord voor vele ongewenst alleenstaande mensen toch? Het zal vast een stukje duurder zijn dan Tinder en zo, maar ja, hé, als het werkt…..

Ik ga het programma dus verder volgen om te weten te komen hoe goed of slecht de wetenschap zal slagen in het matchen van levenspartners. Kun je inderdaad succesvolle koppels krijgen met gebruik van de wetenschap? Als ik een voorzichtige voorspelling mag doen, van de vier koppels denk ik dat er één of twee samen verder zullen willen gaan. Ik denk dat er altijd dingen zijn die niet te vatten zijn. Dingen die de wetenschap niet kan onderzoeken of bevestigen. Zeker op dit gebied niet. Maar ik denk wel dat je op deze manier een grotere kans maakt op een goeie match dan wanneer je lukraak aan elkaar gekoppeld bent. Ik zie de deelnemers op tv en ik wil voor hen niets liever dan dat ze gelukkig worden met elkaar. Wat een lef heb je om hier aan mee te doen zeg!

wedding-rings-949106_640

Lees meer: Geen ‘Try out’

 

 

6 reacties op ‘Trouwen op het eerste gezicht

 1. ik was niet van plan om ernaar te kijken, maar door dit stukje ben ik wel nieuwsgierig geworden. Zijn er ook nog eisen hoe lang ze getrouwd moet blijven? Ik ken alleen de romantische comedy film what happens in vegas 😉 daarbij is het ook pas na een jaar dat ze beseffen dat ze toch wel op elkaar gesteld zijn geraakt. Ik kan me voorstellen dat de vonk niet direct over springt. Het is de vraag of ze het echt een kans geven. En of het huwelijk zo bedoeld is..

  Like

  1. Ik had ergens 5 of 6 weken gelezen, weet alleen niet meer waar. Het pogramma komt denk ik uit Amerika, want daar vond ik nog wel wat filmpjes van. En nee, ik denk niet dat het huwelijk zo bedoeld is. Het verdient meer respect….Dat je het na een poosje gewoon weer kunt laten ontbinden is wel weer erg vrijblijvend. Het is een discussie apart, maar wel een goeie discussie.

   Like

 2. Hier in België komt het deze week ook op de televisie, een Vlaams programma. Ik heb geen zin om er naar te kijken. Voor mij is een huwelijk heilig en vindt je je huwelijkspartner na een tijd van gebed. Ik heb een vriendin die uit een land komt waar mensen (vaak gedwongen door familie) met elkaar trouwen binnen de drie weken na de eerste ontmoeting. Het eindigt soms dramatisch…je wil het niet weten.

  Voor mij is televisiekijken meer en meer tijdverspilling en dit programma maakt dat maar weer eens pijnlijk duidelijk. (Maar dat is mijn persoonlijke mening)

  Like

  1. Een huwelijk is wat mij betreft ook heilig. Ik heb dat in dit stuk niet benoemd. Misschien kan ik daar later aandacht aan besteden. Het is zeker zo dat ik het niet oké vindt om op deze manier met het huwelijk om te gaan. Dankjewel voor het plaatsen van je duidelijke mening!

   Geliked door 1 persoon

   1. Oh, ik ging er ook niet vanuit dat je het nu heilig zou vinden ☺ ik vraag me ook wel af hoe het zou aflopen. Maar ik ga toch niet kijken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s