Geen ‘Try-out’

trouwen.jpgToen ik mijn toekomstige echtgenoot voor de allereerste keer ontmoette was het meteen raak. Van beide kanten. We waren rond de 21 jaar oud en ik was niet op zoek naar een vriend. Arme Tijmen, want ik hield in eerste instantie de boot af . Heel suf eigenlijk nu ik er aan terugdenk. Want dit was zeker wat je kunt noemen, liefde op het eerste gezicht. Gelukkig was het twee weken later (want het was, hoe origineel, een groepsreis) beklonken. Zo ben je een jonge vrijgezel en binnen twee weken is daar iemand waar je helemaal gek op bent.

Stel dat we gelijk zouden zijn getrouwd……en dan na een week of 6 moesten besluiten of we bij elkaar zouden blijven of niet. Ik weet niet of het zou hebben gewerkt. Wij hebben onze tijd van verkering (ongeveer 3 jaar) gebruikt om elkaar beter te leren kennen. Oké, we waren nog maar twintiger maar ik moet zeggen, het was zeker geen overbodige luxe. Want hoewel we goed bij elkaar passen, gek zijn op elkaar en van elkaar houden, een goed huwelijk is niet iets wat je zomaar aangewaaid komt. Wij hadden ook in de beginjaren van ons huwelijk nog veel te leren van en over elkaar. En dat hebben we gedaan.

Er is tijd nodig om naar elkaar toe te groeien, hoe goed je ook bij elkaar past en van elkaar houdt. Die tijd is belangrijk vind ik. Even terug naar het programma waar ik al eerder over schreef: ‘Married at first sight’. De deelnemers zijn gematcht aan elkaar en getrouwd. Vier koppels. Over een aantal weken mogen ze aangeven of ze getrouwd blijven of niet.

wedding-rings-949106_640 Ik zie echte mensen die dit hele gebeuren niet als een grapje zien. Ze zien het als een kans en grijpen die aan. Eén van de vier stellen lijkt gelijk al helemaal goed te zijn. Er is ook een stel waar juist het tegenovergestelde het geval is, hoewel de man het daar niet gelijk door heeft. En ik zit er naar te kijken, terwijl ik besef dat al die camera’s en het hele programmagedoe best een impact heeft op de koppels.

Nee, een heleboel dingen gaan hier niet zoals ze zouden moeten gaan, maar ik zie mensen die ik toewens dat ze toch samen gelukkig zullen zijn. Het sluiten van een huwelijk op het eerste gezicht is bizar, ik had liever gezien dat het huwelijk niet werd ingezet bij dit experiment. Niet in de laatste plaats omdat een huwelijk serieus is bedoeld en zeker niet als ‘Try out’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een reactie op “Geen ‘Try-out’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s