Lief voor je lijf?

Deze week een bijdrage aan de christelijke bloghop van de maand juni. Het thema: Lief voor je lijf.

toast-1077984_640Lief voor je lijf zijn? Zo lief mogelijk voor je lijf zijn. Daar kan ik meer mee. Ach, dat lijf, dat krijgt toch veel te verduren in het leven. Het is onderhevig aan ziektes, kan verbranden in de zon, wil lang niet altijd doen wat het zou moeten doen en het heeft geen oneindige houdbaarheid…. Gelukkig maar, schreef ik al eerder in ‘leeftijd is een ding’.
Zolang we leven, zitten we in ons lichaam. En dat lichaam vraagt om goede zorg. Ja, je kunt er ook best een lange tijd mee doen als je er iets minder goed voor zorgt. Er zijn rokers die de 90 halen. Er zijn mensen die eeuwig door lijken te kunnen gaan, ondanks slechte gewoontes. Maar lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Zodra ik bijvoorbeeld in moest leveren aan nachtrust, werd het opeens erg lastig om me goed te concentreren en alert te zijn.

Als moeder van jonge kinderen is het goed voor je lichaam zorgen van groot belang, want je bent behoorlijk onmisbaar. Maar het zijn juist die kinderen die je soms beletten om voor jezelf te zorgen zoals je dat normaal gesproken zou doen. En daar zat voor mij een knelpunt. Dus heb ik het zinnetje ‘Lief voor je lijf’ verandert in ‘Zo lief mogelijk voor je lijf’.

Afgelopen woensdagochtend ging als volgt: Kinderen waren om 6 uur wakker, toch was op tijd in de kleren niet vanzelfsprekend. De jongste huilde zonder duidelijk aanwijsbare reden. De oudste was ook niet heel erg vrolijk en de term blok aan je been werd maar weer eens in de praktijk gebracht. Met wat moeite hadden ze na een uur allebei hun ontbijt op, gel in de haren en leuke kleren aan. Eenmaal bij het kinderdagverblijf stond ik te trillen op mijn benen en vroeg ik mij af waarom ik ondertussen ook niet meer te genieten was. En toen bedacht ik me: ‘Ik heb geen ontbijt op!’

Soms lukt het gewoon niet om goed (genoeg) voor jezelf te zorgen, maar je kunt wel zo goed mógelijk voor jezelf zorgen. Op het station kocht ik een belegd broodje dat ik hongerig naar binnen werkte. Ik wilde zeer zeker niet ergens halverwege mijn reis opgeraapt moeten worden.
Tja, soms schiet het er bij in om lief te zijn voor mijn lijf.lemon-tea-937245_640 Maar ik doe wat ik kan. Ik leef niet op chips en chocola, ik drink genoeg water en als de kinderen het toestaan, heb ik soms zelfs tijd voor een bakje groene thee, gezet en wel.

Ik ben blij met mijn lijf. Soms heb ik wel eens zin om er niet zo afhankelijk van te zijn, maar voorlopig zit ik hier goed. Ik ben dankbaar voor mijn goede gezondheid die weer terug is en ik ben van plan om nog vele jaren lief te blijven voor mijn lijf. En dan hoop ik eigenlijk ook dat dat lijf ook lief blijft voor mij  😉

bloghop
Het thema ‘Lief voor je lijf’ is bedacht door de winnares van de bloghop van mei: Anne Stekhoven. Op haar blog lees je meer over de christelijke bloghop: www.annderverhaal.nl

 

Een reactie op “Lief voor je lijf?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s