Terugblik

‘In goede handen, ik weet dat ze er zijn’. Een liedje van Kinga Bán dat vandaag steeds een beetje door mijn hoofd speelt. Een liedje dat ze schreef, omdat ze wist dat ze afscheid zou gaan nemen. Terwijl ik in het schemerdonker door de mist fiets met mijn oudste zoon achterop, neurie ik de melodie. ‘In goede handen’. Emotioneel als ik soms kan zijn, schieten de tranen in mijn ogen en dank ik God dat ik mag bestaan en dat ik voor mijn kinderen mag zorgen. En de kinderen van Kinga? Geen moeder, maar toch, in goede handen. Want hoe hard en genadeloos dit leven heel vaak ook lijkt, zonder Hem…

Eigenlijk is terugkijken niet echt iets voor mij, maar voor kijkmomentjes maak ik een mooi terugkijkmomentje. Dit jaar zijn er nóg iets minder berichten gepubliceerd dan het jaar daarvoor. Eén van de meest aanwijsbare oorzaken is een stukje gezondheid geweest. Gebrek aan energie maakt dat je minder zin hebt in dingen en het allemaal iets minder goed op kunt brengen. Hoe leuk ik schrijven trouwens ook vind, je moet er altijd even voor gaan zitten en dan zijn er meestal ook dingen die iets meer prioriteit hebben. Laten we hopen dat mijn schildklier zich rustig gaat houden en ik mijn medicatie goed in kan stellen.

Berichten
Het best gelezen bericht van kijkmomentjes bleek te gaan over de gele jas van mijn collega: Ik kies voor… Op de voet gevolgd door ‘image management’ en ‘voor als je tekort schiet’. Dit zijn ook  blogposts waar ik zelf het meest tevreden over ben dit jaar. De blogpost over image management heeft eerst een hele tijd als concept in mijn hoofd gezeten het duurde even voor ik het zo kon verwoorden dat ik tevreden was.

Zoals bij de meeste bloggers is ook bij mij de ‘over mij- pagina’ goed bezocht. Ik denk dat ik die binnenkort maar weer even een update geef, zoals het een goede blogger betaamd ;-). Hopelijk gaat het in 2020 lukken om me weer zo te voelen zodat ik mezelf weer een beetje terugken. Met energie, enthousiasme en een grote dosis vrolijkheid. Het lijkt me heerlijk om mijn blogje (en mijn lieve lezers) weer wat meer aandacht te geven, om mooie stukjes te schrijven en daarmee anderen ook van dienst te kunnen zijn.

Vooruitkijkje
Niemand kan vooruit kijken. Gelukkig maar. We leren dat we ons leven kunnen maken. Dat we zelf kunnen bepalen welke kant we opgaan. Maar als er dingen gebeuren die je niet had (kunnen) voorzien dan kom je tot de conclusie dat je maar heel weinig in de hand hebt. Achter iedere blog schuilt een persoon, en achter iedere persoon schuilt een verhaal. Zo nu en dan lees ik graag de verhalen van anderen. En voel ik iets opborrelen, dan zal ik schrijven.

2020
Het is maar een getal. december, januari, je verjaardag. Ik wens je toe dat je zult vinden wat je zoekt. Dat je nieuwe dingen zult ontdekken. Ik wens je vrede toe. In je hart, in je relaties, in je leven. En als het even niet meevalt, je bent (als je dat wilt) in goede handen!

IMG_3678

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s