1,5 meter GAME

Wat als je het huidige boodschappen doen zou zien als een leuke ‘Game’?

‘U moet een winkelwagen meenemen mevrouw’, zegt de jonge winkelmedewerkster. Ze staat met een grote rol papier in haar ene hand en in de andere hand houdt ze een fles schoonmaakspray. ‘Nou, zeg ik, dat wordt grappig dan, want ik heb maar 1 boodschap’. Het winkelwagentje voor mij uitduwend stippel ik in gedachten de snelste route naar de diepvriesfrikandellen uit. Ik houd namelijk van snel…


Maar met een boodschappenwagentje heb je dus wel vééééél meer uitdaging. Overzicht hebben en houden is voor mij altijd een dingetje en nu is daar nog moeilijkheidsfactor 2.0 bij gekomen: Houd anderhalve meter afstand.
Regels zijn als volgt: Voor iedereen waarbij het lukt: 1 punt, voor iedereen waarbij het niet lukt: strafpunt. En wat is een goeie game zonder bonuspunten? Dus die krijg je als het je langer dan 3 minuten lukt om bij iedereen minstens 1,5 meter afstand te houden. 3…2…1… START

Onderweg vind je moeilijkheidsfactor 3.0: De rijen bij de kassa’s komen tot ver in de gangpaden. Mede te danken aan de zwart met gele stukken tape die de 1, 5 meter duidelijk markeren. Duik gangpaden in om vervolgens weer snel rechtsomkeert te maken, ontwijk mensen met een snotneus (wat doen die hier?!) en versnel je pas om nog even snel voor iemand langs te piepen.
En weet, de frikandellen liggen helemaal achterin! Heel handig met een karretje, maar niet heus. Duw het wagentje als een baken voor je uit. Tot aan het moment dat er van drie verschillende richtingen mensen op je afkomen. Wat doe je?

1. Je loopt stoïcijns door en je ziet wel.
2. Je maakt een inschatting van de gezondheid van de mensen en kiest ervoor de veiligste te passeren.
3. Je loopt achteruit.
4. Je staat stil en wacht af wat de anderen doen.

Keuzes keuzes…

En eindelijk ben je daar. De diepvriesafdeling. Hup, frikandellen in het karretje. Snel naar de kassa en afrekenen. 3…2…1… GO!

hand-944307_640


alle gekheid op een stokje
Die anderhalve meter is natuurlijk geen onzin. Het gaat erom dat je uit de ‘druppeltjes’ blijft van iemand die besmet is. Dus als er iemand op wat voor manier dan ook besmette druppeltjes verspreidt dan wil je die niet in je gezicht hebben of aan je handen (en dan in je gezicht). De richtlijn van 1,5 meter is duidelijk, maar onthoud dat er ook wordt gezegd: ‘waar mogelijk’. Het lukt mij soms gewoon niet en ondertussen ben ik ontspannen genoeg om te denken: ‘Zo zij het’. Zolang we niet door elkaars hoestwolkjes e.d. lopen, dan zijn we al een heel eind. Ik noem dat ‘droog passeren’. Ik weet eigenlijk wel zeker dat ik met deze blog geen voorlichting hoef te geven dus ik laat het hierbij.

Take care en succes met de boodschappen!

Een reactie op “1,5 meter GAME

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s